026 - 36 11 653
Je hebt 0 artikelen in je mandje

U kunt Direkt bestellen zonder een account aan te hoeven maken.

Informatie over lampen

Levensduur van uw beamerlampen verlengen

Raak de lamp NOOIT met blote handen aan, gebruik altijd een doekje, handschoenen o.i.d.

Installatie
Raak het lampglas nooit met uw vingers aan. Vingerafdrukken zorgen voor temperatuur 'hot spots'. Op termijn kunnen deze 'Hot spots' de lamp beschadigen.

Reinig de ventilatiefilters 
Verstopte filters resulteren in slechte ventilatie en een oververhitte lamp(unit). De levensduur wordt belangrijk verkort. Fabrikanten kunnen lampen op dit soort fouten testen en de garantie nietig verklaren. Zorg altijd voor voldoende ventilatie rondom de projector.

Als u de lamp in een bestaande unit plaatst, zorg er dan voor dat de klemmen niet te strak worden aangedraaid, het keramiek kan dan barsten en de elektronische isolatie van de lamp verminderen. Als de klemmen daarentegen te los zitten kan dat resulteren in een overgangsweerstand waardoor er overmatige belasting op de ballast-unit plaatsvindt, hetgeen storing tot gevolg kan hebben.

Lampen met insteekvoeten (2 pennen) moeten tot aan de fitting worden geplaatst.

De projector uitschakelen
Schakel de projector altijd uit met de afstands-bediening of met de stand-by knop op de projector, nooit door middel van de hoofdschakelaar of door de steker uit het stopcontact te halen!! Na uitschakeling via stand-by schakelt de projector in een afkoel modus. Deze koel periode duurt 2 tot 3 minuten. De ventilator draait dan in een verhoogd tempo om de lamp gecontroleerd te laten afkoelen. Een werkende lamp bereikt een temperatuur van +/- 6000 graden. Als u de stroom van de projector onderbreekt voordat de afkoeling is voltooid, koelt de lamp ongelijkmatig af waardoor scheurtjes kunnen ontstaan en de levensduur van de lamp sterk kan worden verkort.

Schokken en trillingen
Lampen zijn gevoelig voor mechanische schokken. Een hete lamp is erg kwetsbaar. Zorg ervoor dat de projector is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u deze verplaatst.

Economy mode
Als uw projector is uitgerust met een 'hoog/laag'- of 'economy'- stand, kunt u de levensduur van een gemiddelde lamp aanzienlijk verlengen door waar mogelijk, de lage- of economy stand te gebruiken.