026 - 36 11 653
Je hebt 0 artikelen in je mandje

U kunt Direkt bestellen zonder een account aan te hoeven maken.

Informatie over lampen

Opties voor beamerlampen

Wij verkopen alleen lampen welke voldoen aan de door fabrikanten gestelde specificaties. Wij verkopen geen imitatie lampen welke de prestaties van uw projector nadelig beïnvloeden of gevaar voor gezondheid of veiligheid op leveren.

Introductie 
Om er zeker van te zijn dat uw projector steeds optimale prestaties levert, verkopen wij alleen originele projectorlampen van originele fabrikanten, welke voldoen aan de door de projectorfabrikant gestelde specificaties.

Risico bij gebruik van lampen van derden
Steeds vaker worden lampen op de markt gebracht die niet onder de zéér strenge regelgeving voor de productie van originele lampen zijn gefabriceerd. Door ervoor te kiezen dit soort lampen nooit aan u te leveren stellen wij u ook niet bloot aan de volgende risico’s:

Veligheid en gezondheid 
Het product dat u in uw projector installeert is het resultaat van een zéér complex productieproces waarbij gevaarlijke chemische stoffen binnen een glascapsule, met een overdruk van meer dan 200 atmosfeer, worden gecombineerd. Deze chemische stoffen zullen, wanneer een spanning van 20 Kv wordt aangeboden, ontbranden en vervolgens een temperatuur van 6000°C of hoger bereiken. Wij willen onze dealers of hun klanten niet laten werken met een product dat niet onder de strikte regelgeving voor deze produkten is gefabriceerd, en willen hen zeker niet blootstellen aan de mogelijke aansprakelijkheid in gevolge van verwonding, explosie of brand.

Prestaties 
Meer dan tien jaar van onderzoek en ontwikkeling zijn vooraf gegaan aan de ontwikkeling van de projectorlamp. Pas nu is de lamp volledig aangepast aan de projectorspecifieke lenseigenschappen van elke projector. Wij zouden niet riskeren dat het productieproces van “derden” in staat is een gelijkwaardig product te leveren waar het aankomt op lichtopbrengst, kleurtemperatuur em het meest belangrijke aspect, levensduur. (een kleine besparing in aanschafprijs is niet interessant wanneer de lamp veel sneller wéér vervangen dient te worden).

Garantie
Wanneer een lamp van “derden” in de projector wordt geplaatst vervalt elke vorm van garantie. Ga er daarbij vanuit dat dit elektrische component ook andere componenten in de projector, b.v. de voeding of ballast kan beschadigen, en u voor dure reparaties stelt. Wij willen u het risico dat u neemt met het gebruik van deze lampen besparen, en ook helpen het ongemak bij reparatie of vervanging van de projector te vermijden.

Legaliteit 
Fabrikanten van niet-originele lampen gaan voorbij aan de intellectuele eigendomsrechten van originele fabrikanten, verkoop van deze lampen door ons, zou als illegaal kunnen worden aangemerkt.

“Merk” Lampen
Lampen van een “bepaald” merk is alleen een andere aanduiding voor “lampen van derden”. Alle hiervoor genoemde risico’s zijn van toepassing omdat de prestaties van deze lampen niet gelijkwaardig zijn aan die van lampen van originele fabrikanten. Alle literatuur omtrent deze “merk” lampen stelt dat de prestaties van deze lampen ver onder die van originele lampen liggen, ook wordt geen levensduur genoemd omdat deze zelden of nooit wordt bereikt.

Identificatie van een gekopieerde lamp
Het is niet eenvoudig een niet-originele lamp van een originele te onderscheiden, en dit zal in de toekomst alleen maar moeilijker worden.

Prijs 
Wanneer de prijs “te mooi is om waar te zijn” vraag dan of het een originele lamp betreft.

Merk 
Als de lamp niet onder de naam van de originele fabrikant wordt verkocht, maar onder een andere “merk”naam als lamp geschikt voor een bepaalde projector, dan is er sprake van een niet originele lamp. De enige uitzondering hierop zijn Diamond Lamps, www.diamondlamps.net deze zijn voorzien van, en worden ondersteund door originele fabrikanten en verlagen de verbruikskosten van uw projector aanzienlijk.

Verpakking 
Het merendeel van de verpakkingen vermeld geen naam van de fabrikant wat het extra moeilijk maakt echt van namaak te onderscheiden. Door onze ervaring kunnen wij u de volgende richtlijn geven:

  • De omschrijving “Ook geschikt voor” betekent dat u te maken heeft met een niet-originele lamp.
  • Als het label diverse projectormerken bevat betreft het een niet-originele lamp.
  • Als er een merknaam wordt vermeld die niet de naam van de projector betreft, dan is het zeer waarschijnlijk een lamp van “derden”.
  • Een uitzondering op het voorgaande betreft een projectorfabrikant die ook projectoren onder een andere naam op de markt brengt. Als voorbeeld: Sharp heeft een aantal projectoren voor Philips gemaakt, en Sharp vermeld altijd haar merknaam op de lampverpakking. Het is belangrijk dat u altijd de merknaam herkent, in alle andere gevallen betreft het zeer waarschijnlijk een namaak lamp.


Dus de volgende lampopties zijn er, let op met eventuele imitatie/gemerkte lampen.

Originele fabrikanten
De projector is door de projectorfabrikant voorzien van een lamp van een van de volgende vooraanstaande lampen leveranciers: Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki of Matsushita.

Diamond Lamps
Met gebruikmaking van dezelfde lamp als geleverd door de fabrikant van de projector is een Diamond Lamp een goedkoper alternatief welke de prestaties van de projector niet negatief beïnvloed. Voorzien van een nieuwe behuizing presteerd deze lamp identiek aan de lamp van de projectorfabrikant en word geleverd met een ongekende garantie van 4 maanden.

Lamp Revisie Service 
Bij grotere installaties kan het voordelig zijn om bestaande lampen te reviseren met een nieuwe lamp als gebruikt in een Diamond Lamp. Neem contact met ons op voor een offerte van 20 stuks of meer.

Imitatielampen / Gemerkte Lampen
Beamerlampen.nl levert geen immitatie lampen welke zijn voorzien van enige andere lamp. Onafhankelijke testen hebben uitgewezen dat immitatie of "merk" lampen veel mindere prestaties leveren en vaak bewijzen een slechte investering te zijn door de matige beeldkwaliteit, kortere levensduur en mindere lichtopbrengst. Beamerlampen.nl wil de reputatie met u en uw klant niet negatief beïnvloeden.