Beamer onderhoud, Diamond lampen V OEM

Wat te doen als je beamerlamp explodeert?

Je zet je projector / beamer aan en na een paar minuten hoor je een luide knal en zie je rook. Je beamerlamp is zojuist ontploft.

Allereerst, relax! De beamerlamp bevindt zich in een plastic kooi, dus de meeste schade wordt tegengehouden. De knal is erger dan het opruimen.

Dit is wat te doen als de beamerlamp breekt:

  • Schakel de projector / beamer onmiddellijk uit. Trek de stekker uit het stopcontact.
  • Wacht tot de projector / beamer is afgekoeld.
  • Open een raam om de kamer te ventileren. Vermijd inademen van stof van de beamerlamp.
  • Controleer of er geen gebroken scherven of stukjes glas rond de beamerlamp zijn of uit de ventilatieopeningen van de koellucht komen.
  • Controleer de binnenkant van de beamer.
  • Gebruik rubberen handschoenen om scherven of gebroken stukjes beamerlamp op te pakken die uitsteken. Deze lampen bevatten kwik, dus pak geen scherven op met blote handen. Je kunt ook wat ducttape gebruiken om kleine scherven op te pakken.
  • Plaats de beamerlamp scherven in een gesloten container zoals een doos of plastic zak. Dit voorkomt dat het stof en de kwikdamp zich verspreiden.
  • Gooi deze niet bij het gewone afval of in de afvoer. Breng de overblijfselen naar een inzamelpunt voor gevaarlijk afval in jouw buurt.
  • Probeer de binnenkant van de beamer niet schoon te maken als er veel gebroken onderdelen of stof zijn. Breng de projector naar een geautoriseerd servicestation. Ze zullen de binnenkant van de projector grondig reinigen met een kwikstofzuiger. Gebruik hiervoor nooit een gewone stofzuiger. Vraag de onderhoudstechnicus om een ​​grondige controle van de unit uit te voeren en let daarbij op de ballast en het kleurenwiel.
  • Zorg ervoor dat  je een authentieke beamerlamp installeert. Vermijd imitatie compatibele lampen omdat ze vaker exploderen dan authentieke OEM-lampen.

Wat kan ik doen om mijn beamerlamp langer te laten meegaan?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de levensduur van je lamp te verlengen. Zorg dat de projector niet oververhit raakt door ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is in de buurt van de inlaat- en uitlaatopeningen.

Gebruik de projector in een schone, relatief stofvrije omgeving.

Reinig de luchtfilters om de 3 maanden of vaker als er veel stof of verontreinigingen in de kamer zijn.

Als je de lamp raakt, veroudert de lamp, omdat deze lichte veranderingen in de vorm van de elektroden veroorzaakt die de lamp aansteken, dus verlicht je projector wanneer je klaar bent om hem te gebruiken en vermijd regelmatig in- en uitschakelen.

Vermijd schokken aan de lamp of projector.

Als je projector deze functie heeft, gebruik dan ‘Lamp Economy Mode’ om de levensduur van de lamp te verlengen door de helderheid ervan te verminderen. In de meeste gevallen krijg je een 50% langere levensduur van de lamp met een vermindering van 20% in helderheid en zal je de verminderde lichtopbrengst waarschijnlijk niet eens opmerken.

Laat de projectorventilator uitschakelen nadat je de projector hebt uitgeschakeld en voordat je de projector loskoppelt. De enige uitzondering hierop is een projector die is ontworpen om de ventilator een korte periode te laten draaien nadat de stroom is uitgeschakeld.

Waar koop ik een vervangende beamerlamp?

Beamerlampen.nl heeft een lamp voor elke beamer! Wij leveren elk merk beamerlamp tegen lage prijzen. Direct uit de fabriek. Zoek vanaf de hoofdpagina direct het juiste type en model beamerlamp.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.