Beamer reparatie

We kunnen jouw beamer volledig opknappen en herstellen naar de fabrieksspecificaties. Op basis van onze ervaring kunnen projectoren die veel worden gebruikt last hebben van stroomproblemen, de koeling en verkleuring van het beeld. Of het apparaat nu nieuwe polarisatiefilters, spiegels, ventilatoren of lampen nodig heeft, wij kunnen je helpen. We zijn een reparatie en servicecentrum voor o.a. Panasonic, Sanyo, Eiki, Sony,  NEC, Epson, Dell, Barco, BenQ, Optoma, InFocus en Christie-projectoren. We raden alleen service aan voor projectoren uit het midden- en hoogbereik, met een vervangingswaarde van meer dan € 700. We bevelen met name reparatie aan voor projectoren met een hoog lumen, omdat deze units erg duur zijn om te vervangen en zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Institutionele relaties

We werken regelmatig samen met overheidsinstellingen zoals brandweer en politie, universiteiten, hogescholen, schooldistricten, non-profitorganisaties, kerken en andere bedrijfsentiteiten om grote schoonmaak- en renovatieprojecten uit te voeren.

Of bel voor een afspraak: 06 – 5112 4579

Beamer informatie

Zoek het merk van je beamer en vul deze hier in.
Geef een zo duidelijk en nauwkeurige beschrijving van het probleem.

Persoonlijke informatie

vid-poster_Tekengebied 1

Veelvoorkomende problemen met het repareren van beamers

Verkleurd beamer beeld

Verkleuring van beamer afbeeldingen is een van de meest voorkomende problemen en wordt niet opgelost door je beamerlamp te vervangen. Als je beamer een gele, rode, paarse of blauwe tint vertoont langs alle of een deel van je afbeelding, moet deze professioneel worden onderhouden. Een verkleurd beeld betekent dat er een probleem is met het kleurenwiel (DLP-projectoren) of polariserende platen (LCD-projectoren). Als het vroegtijdig wordt opgemerkt op LCD-projectoren, vereist deze reparatie alleen reiniging, arbeid en herijking van de kleurenmodule. Als je te lang wacht, omvat deze reparatie vervanging van de polarisatieplaten of prismamontage, wat vrij duur kan zijn.

Stof, vlekken en donkere vlekken op beamer beeld

Beamers vereisen reiniging en onderhoud. Als je dit niet op jaar- of halfjaarlijkse basis doet, kan dit leiden tot stof in het optische gedeelte dat wordt weergegeven als stippen of vlekken op je beamer beeld. Als de stippen een getinte kleur of tint hebben, betekent dit dat het stof op de kleurenmodule is neergeslagen, wat betekent dat de polarisatieplaten moeten worden gereinigd (lcd-projector) of het kleurenwiel moet worden gereinigd (dlp-projector). Minder gebruikelijk kan dit ook een gevolg zijn van een beschadigde DLP-chip (van vallen of anderszins), of een beschadigd gedeelte in de prisma samenstelling of het optische blok.

Beamer kan niet worden ingeschakeld en andere problemen met de beamer voeding

Als je beamer onverwacht wordt uitgeschakeld of niet wordt ingeschakeld, is er mogelijk een probleem met de voeding, het voorschakelapparaat, de software of het koelsysteem. In sommige gevallen kan er schade aan de interne printplaten zijn. Deze reparatie omvat het vaststellen van de oorzaak van het probleem, samen met een grondige reiniging van moeilijk bereikbare koelkanalen. Dit is geen reparatie die door de gebruiker kan worden onderhouden.

Beamer heeft knipperend licht

Een constant knipperend groen of rood statuslampje kan een van de weinige systeemberichten aangeven. Afhankelijk van het merk en model van de beamer kan een knipperend statuslampje betekenen dat het tijd is om de lamp te vervangen, de projector oververhit raakt of moet worden gereinigd. Als het statuslampje vergezeld gaat van opstartproblemen, kan dit wijzen op meer significante problemen, zoals een defect in het moederbord, een defect in de ballast of vervangende ventilatoren.

Een deel van het beamer beeld is zwart of ontbreekt

Als je een DLP-projector hebt, is een defecte DLP-chip de waarschijnlijke oorzaak en moet deze worden vervangen. Op alle projectors kan dit het gevolg zijn van schade aan de prisma-eenheid of het optische blok.

Beamer afbeelding is vaag of zwak

De waarschijnlijke dader van een vage projector is de lamp. Bij hoge lampuren moeten de lampen in het apparaat worden vervangen. Hoewel het vervangen van de lamp kan worden gedaan door de eindgebruiker, is het belangrijk om te beseffen dat de lamp meestal een van de laatste dingen is die moet worden vervangen. We raden aan om lampen na 3000 gebruiksuren te vervangen, wat ver buiten het jaarlijkse gebruiksbereik ligt voor de meeste gebruikers van recreatieve projectoren. Vaak ontvangen we telefoontjes van klanten die een paar honderd euro hebben besteed aan het vervangen van hun lampen, alleen om te ontdekken dat de lamp niet de oorzaak was van hun verkleuring, stroomvoorziening of knipperende statuslampjes. Sommige projectoren gebruiken meer dan één lamp, zoals de Sanyo PLC-Xf46, die 4 gebruikt.

Lampen van hoge kwaliteit kunnen behoorlijk duur zijn en we raden je aan de lampen alleen te vervangen wanneer dat nodig is. Het feit dat een website beweert dat ze ‘OEM-lampen’ verkopen, betekent niet dat die lampen van originele kwaliteit zijn. Van deze OEM-lampen is bekend dat ze stroomschommelingen veroorzaken, wat kan leiden tot stroomuitval, ballastuitval of zelfs uitval van het moederbord.

Geen ingangen herkend door beamer

Het probleem kan software of hardware zijn. Probeer over te schakelen naar een andere ingang, gebruik bijvoorbeeld je laptop om aan te sluiten op de VGA- of HDMI-poort die je eerder niet gebruikte. Zorg ervoor dat je beamer in de juiste weergavemodus staat. Soms zullen gebroken afstandsbedieningen of gebroken knoppen op de projector voorkomen dat je overschakelt naar de juiste ingang, dus test deze ook. Als je hebt bevestigd dat de hardware of software van de projector de oorzaak is van het invoerprobleem, is het waarschijnlijk dat de interfacekaart moet worden vervangen.

Gebarsten beamer lensconstructie of behuizing

Beamers die zijn gevallen, moeten mogelijk worden vervangen om de fysieke kenmerken van de beamer te vervangen, inclusief het vervangen van eventuele montagebeugels voor lenzen of de lenzen zelf. Lenzen worden niet gerepareerd, maar ze worden eerder vervangen.

Preventief onderhoud voor je beamer

Preventief onderhoud verlengt de levensduur van je dure projector en we raden dit aan voor projectoren die meer dan € 1500 nieuw kosten. Voor scholen en bedrijven die projectoren gebruiken, met name projectoren met een hoge helderheid, vereist een goed preventief onderhoudsschema eenmaal per jaar een reiniging en kalibratie. Kerken en gebruikers met een laag uur kunnen meestal wegkomen met een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt.